Protest solitar la CNA a unui lider de partid. Vasile Costiuc cere să fie eliberată fiica naşilor săi de cununie

Olga Stăvilă
22/11/2021

Liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a protestat marţi în fața Centrului Național Anticorupție (CNA), cerând eliberarea fiicei naşilor săi, Diana Crudu, plasată pentru 20 de zile în arest preventiv pentru presupuse acţiuni de corupţie.

Costiuc a făcut un live la intrarea în sediul CNA şi a Procuraturii Anticorupţie în care a declarat că Diana Crudu este nevinovată, iar în 2005, când la Durleşti ar fi avut loc infracţiunile incriminate, aceasta era studentă în România. ,,Care a fost motivul ca să plaseze această fată în arest pentru 20 de zile? De ce se tem ei, că va mai organiza un târg în susţinerea agricultorilor? De ce se tem ei, că va fugi în Londra? Sau se tem de fermieri, de cei care mai cred în pământul acesta?”, a declarat liderul partidului Democraţia Acasă.

Vasile Costiuc a mai spus că dosarul respectiv a fost intentat încă în 2005 pe numele tatălui Dianei Crudu, decedat cu o lună în urmă, şi că procurorii ,,au ţinut dosarul la murat”. ,,Este adevărat că e fiica fostului primar care nu mai este. Într-un fel înţeleg supărarea durleştenilor. Dar câţi din ei oare ştiu că o bună parte din aceste terenuri au ajuns în posesia judecătorilor şi procurorilor?”, a spus Costiuc, aducând învinuiri de corupţie în adresa procurorilor şi funcţionarilor de la CNA.

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu, despre care portalul Anticorupție.md a scris că a fost reținută la 19 noiembrie de către ofițerii CNA, este cercetată pentru abuz în serviciu, în interesul unui grup criminal organizat.

Potrivit datelor anchetei, în perioada anilor 2005 - 2006, Nicolae Crudu și alți funcționari din cadrul Primăriei Durlești ar fi eliberat în mod fraudulos titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren pentru 21 de loturi, cu suprafața totală de circa 1,5 hectare, amplasate în extravilanul localităţii.

Procurorii susțin că în aceasta afacere cu terenuri bugetul Primăriei Durlești a fost prejudiciat cu peste 6,5 milioane de lei.


 

Olga Stăvilă
22/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii