Şase procuraturi rămân fără conducători. De ce au fost respinse candidaturile propuse de Dumitru Robu

Julieta Saviţchi
09/09/2022
Dumitru Robu Captură

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a respins, vineri, toate cele 6 candidaturi propuse de procurorul general, Dumitru Robu, pentru ocuparea funcţiilor administrative. CSP a anulat şi ordinele semnate de Robu privind numirea în funcţie a procurorilor respectivi.

Este vorba de Dumitru Barbaroș, numit în funcţia de adjunct al procurorului-șef la Ialoveni, Alexei Buțenco, adjunct la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze specile (PCCOCS, Mariana Caragherghi, procuror-șef la Cahul, Alexandru Galben, adjunct al procurorului-șef la Soroca, Vitalie Gavriliță, procuror-șef la Chișinău, Vasile Stoinov, procuror şef al raionului Taraclia.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Andrei Cebotari, membru al CSP, ne-a comunicat că după audierea candidaților s-a decis să fie respinsă această solicitare a procurorului general interimar.

„În urma dezbaterilor în deliberare, s-a votat pentru fiecare candidat în parte și nici unul din ei nu a acumulat numărul necesar de voturi. La o parte din ei au fost mari întrebări ce ține de integritate și profesionalism, alții au fost respinși din alte motive”, a precizat Cebotari.

Amintim că, luna trecută, CSP a respins candidarura fostei şefe interimare a Procuraturii Anticorupţie, Elena Cazacov, propusă de Dumitru Robu să asigure interimatul funcţiei de procuror general adjunct.


 

Julieta Saviţchi
09/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii