Scandal la Primăria Chişinău: Ion Ceban ar urmări falimentarea unei întreprinderi municipale

Irina Odobescu
04/01/2022
Foto: Ion Ceban via Facebook

Edilul de Chișinău, Ion Ceban, ar urmări preluarea bazei de date a întreprinderii municipale Infocom în scopuri comerciale și falimetarea, ulterioară, a acesteia. Acuzaţiile au fost aduse, marți, de consilierul municipal din partea PAS, Roman Cojuhari.

Consilierul PAS își argumentează declarațiile prin numirea lui Sergiu Ceban, de către edilul Capitalei, la interimatul întreprinderii Infocom. Potrivit lui Cojuhari, Ceban are tangenţe cu fondatorii unor companii care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Republica Moldova

„Numirea lui Sergiu Ceban în funcție este făcută cu scopul de a prelua baza de date a ÎM Infocom în scopuri comerciale private și falimentarea acesteia. Astfel, bugetul municipiului Chișinău va fi prejudiciat cu milioane de lei. Sergiu Ceban este fondatorul și directorul companiei SRL eBloc Group, care prestează servicii de gestionare și administrare pentru blocuri locative din Moldova. Baza de date a peste 80% din locuințele municipiului Chișinău deținută de ÎM Infocom, le-ar fi de mare folos pentru a-și extinde activitatea și veniturile personale ale familiei Ceban”, a declarat consilierul Roman Cojuhari într-o postare video.

Cojuhari mai opinează că Sergiu Ceban, prin acțiunile sale de interimar la Infocom, ar „face abuz de putere și atac raider asupra Infocom”, iar baza de date ar fi ținta care ar reprezenta „un furt al proprietății municipale în valoare de circa 10 milioane de lei”.

Cojuhari a precizat că veniturile întreprinderii Infocom au fost în creștere în ultimii ani, iar micșorarea bazei de date ar duce la falimentarea întreprinderii.

Întreprinderea municipală Infocom a fost fondată în 1979 de Consiliul Municipal Chișinău și este specializată în perfectarea facturilor de plată pentru serviciile locativ-comunale din municipiul Chișinău. Întreprinderea prelucrează informații de la peste 80% de locuințe din Capitală şi se ocupă de încasarea plăților. 

Irina Odobescu
04/01/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii