Socialistul Ștefan Gațcan aderă la grupul parlamentar Pro Moldova

Anticoruptie.md
30/06/2020

Ștefan Gațcan, care în martie curent a câștigat un mandat de deputat în circumscripția uninominală din Hâncești, pe listele PSRM, aderă la grupul parlamentar Pro Moldova. Anunțul a fost făcut marți pe pagina de Facebook a deputatului.

„Cu regret, în aceste câteva luni de parlamentar al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, constat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical și regret că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite. Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament. Echipa Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului.

În schimb, sunt profund impresionat de curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic Pro Moldova se luptă pentru interesele cetățenilor și țării, iar ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin. Astfel, Declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar Pro Moldova”, a punctat Ștefan Gațcan.

Amintim că Ștefan Gațcan a câștigat un mandat de deputat în circumscripția uninominală din Hâncești, la alegerile din 15 martie. Pentru el și-au dat votul 5.539 de alegători, echivalentul a 38,4% din voturi. Fotoliul de parlamentar în circumscripția Hâncești s-a eliberat după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat pe 5 decembrie 2019 la mandat, în favoarea fotoliului de primar la Hâncești, părăsind totodată și PD. Mai mulți politicieni, oameni de cultură și reprezentanți ai diasporei au cerut autorităților să anuleze desfășurarea scrutinului electoral de la Hâncești, pentru a nu crește nivelul de răspândirii infecției cu coronavirus. Decizia de a desfăura alegerile la Hâncești a fost luată de președintele Igor Dodon, care a declarat că nu au fost întrunite condițiile legale pentru a limita dreptul cetățeanului de a alege și a fi ales.

Anticoruptie.md
30/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii