Tânărul Alexandru Rjavitin, reținut de autoritățile de la Tiraspol, a fost înrolat din nou în așa-numita armată transnistreană

Anticoruptie.md
05/02/2020
Foto: captură europalibera.org

Tânărul Alexandru Rjavitin, care a dispărut la 19 decembrie 2019 din casa părinților săi din Pervomaisc, regiunea transnistreană și a fost reținut ulterior de autoritățile din stânga Nistrului, a fost înrolat din nou în așa-zisa armată transnistreană, după ce a evadat de acolo acum patru ani, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale.

Alexandru Rjavitin a apărut într-un reportaj realizat de postul de televiziune „Pervîi Prednestrovskii” din regiunea transnistreană, în care susține că în prezent se bucură de condiții mai bune de trai, iar atitudinea superiorilor și a colegilor s-a schimbat mult.

Amintim că, Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015, a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. În decembrie 2019, Alexandru Rjavitin s-a întors în regiunea transnistreană, s. Pervomaisc, să-și viziteze familia, iar la data de 18 decembrie 2019, în jurul orei 20:00, acesta a dispărut din propria locuință.

La sfârșitul lunii decembrie, Asociația Promo-LEX a anunțat că a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană.

„Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El a trecut înot râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniforma sa militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de facto de la Tiraspol i-a pornit „dosar penal”, menționa Promo-LEX.

Anticoruptie.md
05/02/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii