„Ukrainskaia Pravda”: Un locotenent-colonel rus, capturat de militarii ucraineni, purta chiloți ai Forțelor Armate ale Ucrainei

Ilie Gulca
22/03/2022
locotenent-colonel Aleksandr Olegovici Koșel

Militarii Brigăzii 128 Asalt Montan Transcarpatic au capturat un locotenent-colonel rus, șeful grupului de informare și contracarare psihologică al unității militare dislocate în Osetia de Nord.

Militarii ruși au luat în prizonierat fac parte din Armata 58 Rusă, transmite „Ukrainskaia Pravda”, precizând că unitatea rusească avea dislocare permanentă în Vladikavkaz, Republica Osetia de Nord – Alania.

Șeful grupului de informare și contracarare psihologică a unității militare, luat în prizonierat de forțele ucrainene este locotenent-colonelul Aleksandr Olegovici Koșel.

Responsabilii militari ucraineni comunică faptul că, imediat după capturarea lui Koșel, trupele rusești au trimis forțe semnificative pentru a-l elibera. Au ridicat avioane, care au efectuat tiruri asupra aeronavelor de atac ucrainene. Numai că nimeni nu a fost rănit în urma focului inamic, iar prizonierul a fost dus într-un loc sigur din spate.

În timpul unei percheziții personale, soldații Brigăzii 128 Ucrainene au fost surprinși să constate că locotenent-colonelul Koșel purta lenjerie intimă și șosete cu inscripția: „Forțele Armate ale Ucrainei”.

Armata 58 Rusă a încercat să avanseze adânc pe teritoriul nostru în direcția Nikolaev, dar în urmă cu o săptămână și jumătate a fost complet învinsă de Forțele Armate ale Ucrainei.

Acum, prizonierul Koșel depune mărturie ofițerilor ucraineni de contrainformații.

Ilie Gulca
22/03/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii