ULTIMA ORĂ// Maia Sandu: „Vă aștept la Adunarea Națională Moldova Europeană. Vocea fiecăruia va cimenta calea noastră europeană”

10/04/2023
screen CIJM

Președinta țării, Maia Sandu, a venit în seara zilei de luni, 10 aprilie, cu un apel în fața cetățenilor. Șefa statului a anunțat convocarea, în data de 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, a unei noi adunări de anvergură națională - Adunarea națională „Moldova Europeană”. Sandu s-a referit și la provocările cu care se confruntă Republica Moldova, din cauza războiului din țara vecină, dar și la pericolele din interior, menționând că „o grupare de hoți, plătită cu bani murdari, și-a pus în plan să blocheze calea noastră europeană, drumul nostru spre pace și bunăstare”. 

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că „în momentele cruciale deciziile mari nu se iau doar de politicieni. Deciziile mari se iau de oameni în Piața Marii Adunări Naționale”.

„Vă îndemn să le explicăm celor care mai au dubii că deciziile privind viitorul RM se iau în RM. A venit timpul ca moldovenii să arate ca suntem un popor hotărât, un popor stăpân în casa lui, un popor  care își poate apăra cu fruntea sus democrația, pacea și comunițățile. Cred că a venit timpul ca cei care sunt cu ochii pe noi, și din est, și din vest, să vadă că în clipele hotărâtoare pentru destinul nostru suntem uniți și curajoși. Vă anunț că am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem lumii că noi suntem europeni și că aceasta e calea aleasă de noi”, a precizat șefa statului, Maia Sandu.  

În următoarea perioadă, Sandu va avea discuții cu forțele politice proeuropene, cu societatea civilă, mediul academic, cu personalitățile țării noastre detalii legate de acest eveniment

10/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii