Unul dintre cei mai mari angajatori internaționali din Republica Moldova deschide 450 locuri noi de muncă la Chișinău

Ion Chișlea
18/05/2022
Noul oficiu al Dyninno Group la Chișinău

Grupul de companii Dyninno își extinde afacerea și deschide un al doilea oficiu în orașul Chișinău. Compania, specializată în servicii de consultanță  și IT, anunță că urmează să-și sporească numărul de angajați în Republica Moldova cu 450, ajungând până la 1600.

Noul oficiu va găzdui peste 300 de profesioniști în prelucrarea datelor, angajați de DataPro, o subdiviziune Dyninno care este rezident al IT Park Moldova.

Afacerile din Chișinău ale Dyninno oferă suport  serviciilor prestate de subdiviziunile grupului în direcțiile fintech, divertisment și turism. Dyninno Travel este specializată în vânzarea biletelor de avion  și servicii de călătorie, Dyninno Fintech oferă acces la servicii de creditare și de plată pentru clienții din Europa și din alte regiuni iar Dyninno Entertainment face conexiune între companiile de divertisment din SUA și Canada.

”Piața Republicii Moldova  devine din ce în ce mai atractivă pentru holdingurile internaționale. În prezent, aici există 25 000 de angajați în sectorul IT și alți 18 000 în sectorul financiar. În fiecare an, sunt și peste 16 000 de specialiști absolvenți. Intrarea pe piață a unor jucători internaționali importanți le oferă tinerilor cu studii și competențe lingvistice mai multe oportunități de a-și realiza potențialul profesional aici în țară. Preconizăm ca în următorii ani Moldova va deveni  o piață foarte competitivă pentru angajatorii din anumite domenii.”, remarcă Alex Weinstein, director și fondator al Dyninno Group.

Înființat în San Francisco în 2004, grupul de companii Dyninno oferă servicii și produse în domeniul turismului, finanțelor, divertismentului și tehnologiei pe 50 de piețe. În prezent, Dyninno are 3 500 de angajați în Marea Britanie, Columbia, Letonia, Republica Moldova, România, Egipt, India și Filipine.

Ion Chișlea
18/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii