Usatîi spune că ofițeri anticorupție ar pune la cale provocări împotriva judecătorilor Curții Constituționale // CNA respinge acuzațiile

Crina Dumitriu
30/04/2020

Centrul Național Anticorupție respinge acuzațiile primarului de Bălți, Renato Usatîi, liderul Partidului nostru, potrivit cărora „unii angajați ai CNA ar fi implicați în urmărirea judecătorilor Curții Constituționale”. Într-o declarație remisă presei, CNA precizează că nu întreprinde măsuri speciale de investigație în privința magistraților CC. Renato Usatîi a declarat joi, într-o conferință de presă, că CNA i-ar pregăti provocări președintei CC, Domnica Manole, și altor trei magistrați.   

„În cest context, CNA își exprimă disponibilitatea de a fi supus oricăror verificări ale autorităților competente pentru a demonstra neimplicarea sa în acțiunile invocate. Totodată, instituția solicită politicienilor să nu atragă Centrul Național Anticorupție în luptele lor politice”, se precizează în declarația CNA. Reprezentanții CNA mai precizează că recent au răspuns la acest subiect unor deputați, dar și Procuraturii Generale. 

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a spus că angajați ai Centrului Național Anticorupție  i-ar pregăti o provocare de luare de mită președintei Curții Constituționale, Domnica Manole. 

„Cum ar fi că cineva să vină să declare că Doamna Domnica Manole a luat mită de la cineva pentru o decizie sau alta. Ei sunt gata să-i organizeze și protecție, inclusiv protecția martorilor și așa mai departe. La moment, se discută despre o provocare operativă, genul că trebuie să vorbească între ele două persoane ca și cum întâmplător și unul la altul să-i spună: Băi, dar tu atunci când i-ai dat Domnicăi Manole zece mii de euro, tu i-ai dat cu „cupiure” de acelea mășcate de 500 de euro sau de acestea de 50-20, cum au găsit la Vama Leușeni?”, a spus Renato Usatîi în conferința de presă.

Crina Dumitriu
30/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii