VIDEO// Episcopul de Bălţi recidivează. A purtat panglica interzisă alături de cruce

Julieta Saviţchi
09/05/2022

Episcopul de Bălţi, Marchel, a fost surprins, luni, cu panglica bicoloră „Sfântul Gheorghe” în piept. Înalta faţă bisericească a insultat jurnaliştii atunci când a fost întrebat de ce sfidează legea.

„Dute de aici, măi tâmpitule”, a răspuns Marchel la întrebarea jurnalistului, apoi a plecat spre automobil, însoţit de o suită de bodyguarzi.

Scena a fost urmărită tacit de şeful poliţiei din Bălţi, Ion Volontir.

„Noi am documentat totul şi-l vom trage la răspundere. Nu intervenim acum, evităm provocările”, a declarat Volontir.

Amintim că aceasta nu este prima abatere a lui Marchel privind propagarea simbolurilor interzise. Episcopul a fost surprins, la sfârşitul lunii trecute, de către jurnaliştii de la portalul NordNews, având panglica bicolpră legată la oglinda interioară a automobilului.

Poliţia a anunţat că s-a autosesizat şi a întocmit un proxes verbal cu aplicarea amenzii.

Julieta Saviţchi
09/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii