VIDEO // Procurorii fără mască. Cum se protejează oamenii legii de Covid-19

Julieta Savițchi
04/06/2020

O bună parte din procurori ignoră normele elementare de prevenire a infectării cu noul tip de coronavirus, în pofida faptului că în breaslă au fost înregistrate mai multe cazuri de contaminare.

În oficiul Centru al Procuraturii Chișinău au fost surprinse mai multe momente cum oamenii legii nu respectă normele elementare, fapt pentru care oamenii de rând sunt penalizați cu amenzi de 22 de mii de lei. Despre aceasta am fost sesizați pe Harta Corupției a portalului Antioruptie.md.

Procurorii din instituția respectivă nu poartă măști, nici chiar atunci când primesc cetățenii în audiență, nu respectă distanța fizică și nici nu au fost observați să folosească dezinfectante. Astfel, pe lângă faptul că își asumă riscul de a se contamina, îi expun riscului și pe cei care vizitează instituția.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, ne-a declarat că regulile anti-coronavirus sunt comune pentru toți și că procurorii sunt obligați să le respecte. „Sunt obligați să poarte măști, să respecte normele sanitare și distanța fizică, pe cât e posibil, să evite contactul cu cetățenii”, ne-a declarat funcționara.

Până în prezent, 20 de procurori s-au infectat cu Covid-19, dintre care cinci din Procuratura Generală și șase din Procuratura Anticorupție. Cinci dintre procurorii infectați cu coronavirus sunt internați în spital.

Julieta Savițchi
04/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii