Video // Renato Usatîi a făcut public un fragment dintr-o conversație telefonică ce ar fi fost purtată de Vlad Plahotniuc: „Închipuie-ţi că se întoarce dosarul înapoi, tu îţi dai seama ce scandal va fi în ţară?”

Anticoruptie.md
04/10/2016
Vlad Plahotniuc. Foto: Ziarul Național

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a făcut public un fragment dintr-o conversaţie telefonică care ar fi fost purtată de prim-vicepreședintele PD Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri pare să dea indicații în cadrul unui dosar.

Din cele circa 30 de secunde din înregistrarea audio reiese că Vlad Plahotniuc promite interlocutorului său că va întreprinde totul ca să aranjeze o anumită situație. „Spune-i aceluia liniştit, pentru că aici ne arde fundul. Acum numai închipuie-ţi că se întoarce dosarul înapoi, tu îţi dai seama ce scandal va fi în ţară? Aici o să se întrunească toţi: şi Ministerul Afacerilor Interne, şi Ministerul Afacerilor Externe, şi procurorul general. Mie personal nu-mi trebuie chestia asta. Eu o să fac totul ca să se liniştească, dar tu trebuie să fii închis, spune-i asta lui”, i-ar fi spus Vlad Plahotniuc interlocutorului său. 

Contactat de Anticoruptie.md, Vlad Plahotniuc nu a răspuns la telefon. Renato Usatîi susține că va mai publica materiale care îl vor viza pe prim-vicepreședintele PD.

Acum o săptămână, pe internet au apărut mai multe documente care vizează afacerile lui Vlad Plahotniuc. Actele publicate pe pagina de blog www.offshoreplaha.wordpress.com descriu mai multe operațiuni desfășurate cu companiile off-shore apropiate prim-vicepreședintelui PD. 

Înregistrarea telefonică poate fi ascultată la minutul 15.45. 

Anticoruptie.md
04/10/2016Follow us on Telegram

Comentarii