VIDEO// Şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, adresare către cetăţeni: „În pofida unor crize fără precedent, guvernarea reușește să păzească țara de rele”

Anticorupţie.md
09/08/2022
Captură

Şefa cabinetului de miniştri, Natalia Gavriliţa, a adresat un mesaj video către cetăţenii Republicii Moldova în care vorbeşte despre crizele cu care se confruntă ţara, realizările guvernării timp de un an şi a oferit promisiuni privind depăşirea crizei şi susţinerea populaţiei.

Natalia Gavriliţa a declarat că anul de când se află la guvernare a fost o perioadă dificilă, cu multe provocări și riscuri, cu un război nedrept în regiune, care produce nenorocire și multe daune, iar prețurile la energie au explodat în întreaga lume.

Şefa cabinetului de miniştri susţine că, în această perioadă complicată, guvernarea a fost alături de oameni.

„Am crescut pensiile, alocațiile sociale, am crescut salariul minim, am crescut salariul de bază în sectorul public, am oferit compensații la factura de gaz și la căldură, am crescut ajutorul pentru perioada rece a anului și l-am acordat unui număr mai mare de oameni, la 230.000 de familii. Am deblocat asistența externă și am depus un efort diplomatic major pentru a obține statutul de țară candidată la UE. Am fost alături de afaceri, am crescut semnificativ Fondul de subvenții în agricultură și am compensat agricultorilor acciza la motorină. Am oferit companiilor subvenții pentru consumul de gaze, am obținut liberalizarea transportului rutier în UE și creșterea cotelor de export pentru produsele noastre în UE. Am fost alături de comunități, am creat programul „Satul european”, în cadrul căruia 492 de sate din Moldova vor primi 2 miliarde de lei pentru proiecte de dezvoltare. Am crescut de două ori bugetele pentru drumuri în localități. Am inițiat proiecte mari de infrastructură, care vor contribui la dezvoltarea țăriim, linia electrică Vulcănești – Chișinău, pod rutier peste Prut la Ungheni, reabilitarea tronsonului de cale ferată spre Giurgiulești, spitale regionale noi la Cahul și Bălți etc.”, a reiterat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a mai declarat că, în pofida multiplelor provocări din exterior și din interior, guvernarea a reușit, „cu o abordare responsabilă și calmă”, să mențină pacea și stabilitatea internă.

„Noi am menținut stabilitatea internă și am gestionat riscurile de securitate. Nu e laudă, sunt fapte simple, ușor de verificat. În pofida unor crize fără precedent, guvernarea reușește să păzească țara de rele, să fie alături de oameni, pentru a diminua impactul scumpirilor globale, să fie hotărâtă în lupta cu corupția și schemele care au sărăcit țara noastră an de an. Bombele și rachetele care distrug zilnic vieți, afaceri și infrastructură în Ucraina vor continua să ne afecteze. Criza globală din sectorul energiei ne impune să fim gata pentru orice scenariu. E foarte important în acest context să nu ne lăsăm manipulați de cei care ne vor răul, de cei care vor să aducă războiul la noi acasă și caută să învrăjbească oamenii”, a declarat Gavriliţa.
 

Anticorupţie.md
09/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii