VIDEO// Socialiștii merg la Curtea Constituțională: ce reclamă aceștia, după oficializarea alianței cu Ilan Șor, suspectul principal în furtul miliardului

Mădălin Necșuțu
12/02/2021

Parlamentarul socialist, Vasile Bolea (foto dreapta), a declarat, vineri, în cadrul unui briefing de presă, că PSRM va sesiza Curtea Constituțională după ce președintele Maia Sandu a refuzat să ia în considerare nominalizarea Marianei Durleșteanu din partea majorității PSRM, Partidul Șor și grupului „Pentru Moldova” împreună cu câteva deputați neafiliați sau independenți, Vladimir Andronachi, Eugen Nichiforciuc și Alexandru Oleinic.

„Vom solicita Curții Constituționale să exercite controlul constituționalității decretului președintei R. Moldova din 11 februarie, prin care, după prima tentativă eșuată, doamna președinte a înaintat a doua oară candidatura Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministru, cu toate că ieri, noi am anunțat că în Parlamentul R. Moldova s-a formalizat o majoritate absolută din deputați, care au solicitat președintei Republicii Moldova înaintarea în calitate de candidat la funcția de prim-ministru a Marianei Durleșteanu”, a precizat Bolea.

Reacția socialiștilor vine după ce Maia Sandu a refuzat joi candidatura Marianei Durleșteanu și a propus-o a doua oară pe Natalia Gavriliță la funcția de premier. Deși nu s-au exprimat ca atare încă, noua majoritate ar putea să o suspende pe președintele Maia Sandu și să se ajungă la un eventual referendum privind demiterea sa, situație ipotetică de care Maia Sandu a dat de înțeles că nu se teme.

Mădălin Necșuțu
12/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii