Vlad Bătrîncea a primit în dar o hartă a României Mari în plenul Parlamentului. Cine a făcut acest gest și care a fost motivația

Mădălin Necșuțu
03/12/2021

Vicepreședintele socialist al Parlamentului Batrîncea a primit cadou o hartă întreagă a României Mari din partea deputatul PAS, Vasile Șoimaru, după ce în urmă cu circa șase ani, primul a rupt în plenul Parlamentului o astfel de hartă.

„Eu am găsit o hartă ruptă acum șase ani. Dacă îmi dați voie, am să o întorc celui care poate îi pare rău că a făcut acest lucru atunci. Chiar dacă nu-i pare rău, eu îi fac cadou această hartă și îl rog să nu mai facă astfel de lucruri dacă vrea să rămână coleg cu noi”, a declarat Șoimaru.

Vlad Bătrâncea s-a făcut remarcat pe 10 decembrie 2015, atunci când a rupt harta României Mari una dintre ședintele Parlamentului în aplauzele colegilor socialiști, în semn de protest față de acțiune a Ministerului Educației.

„Colegi, fiind deputați să nu uitați că sunteți salarizați de cetățenii Republicii Moldova și acesta este un subiect de drept internațional. Este o țară care are un trecut istoric și un viitor frumos”, a răspuns Bătrâncea.

Mădălin Necșuțu
03/12/2021Become a Patron!

Comentarii