Vlad Filat, în greva foamei

Anticoruptie.md
30/11/2015
Foto: pldm.md

Liberal-democratul Vlad Filat, acuzat de acte de corupţie şi aflat în arest la Penitenciarul nr. 13, a intrat în greva foamei. Potrivit avocaţilor politicianului care au emis un comunicat de presă, Vlad Filat a luat această decizie în semn de protest faţă de acţiunile procurorilor Anticorupţie în gestiunea cărora se află dosarul său, dar şi faţă de cele ale administraţiei închisorii.

"Având în vedere tratamentul inuman și degradant la care este supus constant Vlad Filat în cadrul Penitenciarului nr.13, inclusiv eforturile autorităților Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul, Biroul Asociat de Avocați "Popa și Asociații" precizează că, începând cu ziua de astăzi, 30 noiembrie, acesta a intrat în greva foamei în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție și Administrația Penitenciarului nr.13", se arată în comunicat.  

Vlad Filat s-ar fi plâns apărătorilor că este intimidat, inclusiv prin intermediul deținuților din închisoare. "Acesta consideră că scopul respectivelor acțiuni ilegale din partea autorităților statului nu este altul decât demoralizarea sa", potrivit comunicatului.

Săptămâna trecută, soţia ex-premierului, jurnalista Angela Gonţa, a publicat pe reţelele de socializare un fragment dintr-o scrisoare trimisă de Filat, în care politicianul susţine că de curând a fost mutat la subsol, "în condiţii de mizerie absolută". "În timp ce un alt învinuit în cazul BEM îşi petrece vacanţele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranţa că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susţin că au probe suficiente să-l trimită în instanţă?", scria Gonţa pe Facebook. 

Anticoruptie.md
30/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii