Zelenski, la 32 de ani de la semnarea Declarației de independență a Ucrainei:„Vom sta în picioare. O să câştigăm!”

Anticoruptie.md
17/07/2022
Sursa: president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat poporului, dar și întregii lumi, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la declararea independenței țării. Zelenski și-a exprimat încrederea că ucrainenii vor reîntoarce teritoriile ocupate temporar de militarii ruși.

„Ucraina a rezistat loviturilor brutale ale Rusiei. Am reuşit deja să eliberăm o parte din teritoriul care a fost ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat şi alte regiuni ale statului nostru aflate în prezent sub ocupaţie. În timpul unui asemenea război, am putut obţine statutul de candidat la UE. Am menţinut stabilitatea instituţiilor publice. Sistemul de energie a fost reconstruit pentru a funcţiona în reţeaua electrică a continentului european. Toate procesele logistice din stat au fost reconcepute. Şi cel mai important, menţinem unitatea internă, depăşind conflictele şi contradicţiile care ne-au împiedicat în trecut”, a declarat Zelenski în mesajul adresat națiunii.

„Este clar că orice rachetă şi artilerie a Rusiei nu va reuşi să ne distrugă unitatea şi să ne întoarcă din drumul nostru. Trebuie să ne amintim cât de mult a trebuit să treacă poporul ucrainean până când a devenit posibil să restabilească suveranitatea şi independenţa Ucrainei”, a mai spus Zelenski.

Președintele ucrainean este convins că această unitate îi va ajuta pe ucraineni să dea o ripostă hotărâtă invadatorilor.

„Vom sta în picioare. O să câştigăm. Vom câştiga, ne vom reconstrui vieţile. O vom face împreună – doar aşa se poate face. Acest lucru se poate face numai fără concurenţă reciprocă. Aceasta este obligaţia noastră faţă de toate generaţiile poporului nostru care au luptat pentru libertatea şi suveranitatea noastră, a Ucrainei”, a conchis Zelenski

Anticoruptie.md
17/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii