Am dat bani să fiu conectată la canalizare, după care m-am trezit cu amendă

Vera Cecan
27/01/2016

Am ajuns într-o situație de disperare. Pe unde nu mă duc, peste tot mi se închid ușile în față. Întreprinderea Apă-Canal mă obligă să plătesc o amendă de 2400 de lei și mă învinuiește că m-am conectat nelegitim la rețeaua de canalizare. M-am trezit cu această amendă și m-am dus la Primăria din Durlești și la Apă-Canal să văd ce s-a întâmplat, dar nu mă ascultă nimeni. La Primărie chiar m-au dat afară din birou. Oare se poate așa?

Sunt o femeie în vârstă de 66 de ani, am trecut prin deportări și am suportat atunci umilințele, le suport și acum. Suntem 40-50 de locuitori din Durlești care am plătit când ni s-a spus că se face conectarea la apă și canalizare. Asta s-a întâmplat primăvara trecută. La mine e ca la țară, fără apă la robinet și cu veceul în curte. Am vrut și eu să am condiții bune și am plătit cât ni s-a cerut – câte 3 mii de lei. După asta s-a făcut conectarea și eu am fost sigură că totul este legal, pentru că angajații de la Apă-Canal au venit și au zis că o să plătesc pe lună câte 10 lei, nu-i așa mult, și am fost de acord. Mai ales că înainte am dat cei 3 mii de lei.  Am niște vecini care îmi fac probleme și ei au scris că m-am conectat ilegal. Dar sunt conectate mai multe gospodării și nimeni nu are probleme, numai eu!

Vă rog să mă ajutați. Sunt singură, nu am bani să-i arunc în vânt. Nu mai știu unde să mă adresez. Pe 16 februarie, la ora 15.00, sunt chemată la proces, la Judecătoria sect. Rîșcani, unde Apă-Canal cere bani de la mine.

Cazul a fost examinat de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” și iată care a fost răspunsul:

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Vera Cecan
27/01/2016

Комментарии