Am ajuns într-o situație de disperare. Pe unde nu mă duc, peste tot mi se închid ușile în față. Întreprinderea Apă-Canal mă obligă să plătesc o amendă de 2400 de lei și mă învinuiește că m-am conectat nelegitim la rețeaua de canalizare. M-am trezit cu această amendă și m-am dus la Primăria din Durlești și la Apă-Canal să văd ce s-a întâmplat, dar nu mă ascultă nimeni. La Primărie chiar m-au dat afară din birou. Oare se poate așa?
Sunt o femeie în vârstă de 66 de ani, am trecut prin deportări și am suportat atunci umilințele, le suport și acum. Suntem 40-50 de locuitori din Durlești care am plătit când ni s-a spus că se face conectarea la apă și canalizare. Asta s-a întâmplat primăvara trecută. La mine e ca la țară, fără apă la robinet și cu veceul în curte. Am vrut și eu să am condiții bune și am plătit cât ni s-a cerut – câte 3 mii de lei. După asta s-a făcut conectarea și eu am fost sigură că totul este legal, pentru că angajații de la Apă-Canal au venit și au zis că o să plătesc pe lună câte 10 lei, nu-i așa mult, și am fost de acord. Mai ales că înainte am dat cei 3 mii de lei. Am niște vecini care îmi fac probleme și ei au scris că m-am conectat ilegal. Dar sunt conectate mai multe gospodării și nimeni nu are probleme, numai eu!
Vă rog să mă ajutați. Sunt singură, nu am bani să-i arunc în vânt. Nu mai știu unde să mă adresez. Pe 16 februarie, la ora 15.00, sunt chemată la proces, la Judecătoria sect. Rîșcani, unde Apă-Canal cere bani de la mine.
Cazul a fost examinat de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” și iată care a fost răspunsul:
Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.
Comments