Escrocherii online la cumpărarea biletelor

Alecsandrov Natalia
30/09/2023

Am vrut să semnalez faptul că în Moldova ia proporții un nou tip de escrocherie - escrocheria online.

În luna septembrie fiul meu a vrut să procure bilete la teatru prin site-ul www.afishaticket.com. Vreau să menționez, că biletele sunt destul de scumpe -  450 lei. După achitatea biletului, nu mi-a venit nici o confirmare a tranzacției. La bancă mi se spune că tranzacția a fost efectuată, dar rechizitele destinatarului nu se văd și ei, cei de la bancă, nu pot nici să anuleze tranzacția nici să identifice destinatarul.

Site-ul este făcut foarte profesionist, adică nu e un fel de site care se construiește peste o noapte. Operatorul de la site a folosit toate metodele posibile pentru a afla rechizitele cardului meu și pentru a ne face  să achitam  biletul încă o data. Ni s-a spus că 450 de lei ne vor fi intoarși dacă pe contul cardulul vor fi în rezervă încă 450 de lei.

Am depus cererea la poliție. Dar speranța că acest caz va fi investigat este foarte mică, din cauză că la noi încă nu există practici eficiente de combatere a contravențiilor cibernetice.

Примечание: Обращение не является журналистским материалом. Центр Журналистских Расследований не является автором обращения. Представленная информация является лишь мнением автора обращения. В случае несогласия, рассматриваемая личность имеет право на ответную реплику, которая будет опубликована нашим учреждением на той же платформе. Оба мнения рассматриваются на равных условиях.

Другие обращения для

Alecsandrov Natalia
30/09/2023

Комментарии