Dosarele Primăriei Chișinău // Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, cercetat penal pentru acte de corupție, a revenit la serviciu

Anticoruptie.md
07/09/2016
Radu Blaj. Foto: Moldovacurata.md

Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism a Primăriei Chişinău, cercetat penal pentru acte de corupție, a revenit miercuri, 7 august, la seviciu. Informația ne-a fost confirmată de Ion Carpov, arhitect-șef interimar al Capitalei. 

„Atâta timp cat nu a venit un dispozitiv din partea judecății, nu putem suspenda persoana”, a spus Ion Carpov. 

Funcționarul a revenit la Primărie după ce, la sfârșitul lunii august, a fost lăsat sub control judiciar, fiind obligat să plătească o cauțiune de 140.000 de lei. Realitatea.md scrie că banii au fost transferați deja în contul Procuraturii Generale, iar Radu Blaj a fost eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Radu Blaj are statut de învinuit într-un dosar de corupţie, alături de alţi funcţionari şi persoane fizice, unul dintre aceştia fiind viceprimarul Vlad Coteţ, care a rămas în arest. Cele cinci persoane au fost reţinute de către ofiţerii CNA la 27 mai. Iniţial pe numele lui Radu Blaj a fost eliberat mandat de arestare pe un termen de zece zile, iar după expirarea termenului, Judecătoria Buiucani a Capitalei a decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Ulterior, el a ajuns din nou în izolatorul CNA. Curtea de Apel Chişinău a admis recursul procurorilor Anticorupţie care au contestat plasarea lui Radu Blaj în arest la domiciliu de către prima instanţă. Astfel, la mijlocul lunii iunie pe numele funcţionarului a fost eliberat un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarii Primăriei, prin înţelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru acordarea unor servicii precum urgentarea perfectării unor acte pentru recepţia finală a imobilelor, urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor, perfectarea actelor în vederea privatizării spaţiilor nelocative etc. Astfel, cea mai mare sumă extorcată de unii funcţionari ai Primăriei, documentată de CNA, este de 12.000 de euro.

Anticoruptie.md
07/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii