Un viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, suspectat de nereguli în declarația de avere

Anticoruptie.md
09/07/2016
sursa foto: agora.md

Comisia Națională de Integritate a decis să inițieze un control în privința lui Iulian Postică, viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Acesta este bănuit de încălcarea regimului de declarare a averii și proprietăților, dat fiind diferența mare dintre veniturile acestuia și averile deținute.

Postică este viceministru la Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din martie curent. Anterior, el a deținut funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și a venit la noul loc de muncă împreună cu fostul ministru de la Transporturi, Vasile Botnari, în prezent ministru al Tehnologiei Informației.

Deși activează în instituții de stat de 11 ani, practic de când și-a încheiat studiile, și nu deține nicio afacere, Postică indică în declarația de avere proprietăți de peste un milion de lei. Este vorba despre un apartament de 597 de mii de lei, procurat în 2013, și un automobil Mercedes E class, din 2011, procurat în 2014 cu 450 de mii de lei.

Potrivit declarațiilor de avere depuse din 2012 și până în 2015, Iulian Postică și soția acestuia au obținut în această perioadă venituri de circa 900 de mii de lei, o sumă insuficientă pentru achizițiile făcute, chiar dacă membrii familiei nu ar fi cheltuit niciun ban din salariu. Precizăm că, potrivit datelor din Camera Înregistrării de Stat, soția lui Iulian Postică deține 5 % din acțiunile unei companii mixte care însă nu mai activează. 

Iulian Postică este fiul viceministrului Culturii, Gheorghe Postică. La MTIC, Iulian Postică este responsabil de registrul transporturilor, înmatricularea transporturilor, plăcuțe, permise de conducere.

Anticoruptie.md
09/07/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii