DOC// Medicamente de peste 8 milioane de lei pentru tratarea celor infectați cu COVID-19. Cine sunt câștigătorii licitației

Julieta Savițchi
20/08/2020

Statul va procura medicamente în valoare de 8,2 milioane de lei pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID -19, internați în spitale. Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a făcut publice, joi, rezultatele licitației pentru procurarea medicamentelor necesare pentru tratarea celor infectați cu Coronavirus.

Lotul în care sunt incluse 99 de denumiri de medicamente este preconizat să ajungă până la finele anului curent. În lot au fost incluse antibiotic, antivirale, anticoagulante, antipiretice, vitamine și altele.

Cele mai multe poziții din cele 99, în număr de 45, au fost câstigate la licitație  de compania Dita Est Farm SRL. Printre câștigători se mai numără și întreprinderile farmaceutice Distrimed, Farmina, Tetis International Co, Medeferent grup și Tribestar farm. Agenții economici urmează să importe medicamentele din China, Turcia, Coreea de Sud, Franța, Germania, Slovenia, Ungaria și Federația Rusă, dar și de la producători autohtoni.

La licitație au paricipat opt companii farmaceutice din Republica Moldova.

 

Julieta Savițchi
20/08/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii