Două companii din Germania și SUA, gata să-i școlească pe antreprenorii moldoveni de la Bălți

Julieta Savițchi
24/08/2020
sursă foto: diez.md

Două companii străine, IPOL GmbH (Germania) și Business Excellence (SUA) vor oferi servicii de consultanță în afaceri pe parcursul a opt luni, pentru 30 de antreprenori moldoveni. Zona Economică Liberă Bălți a încheiat contracte în acest sens cu întreprinderile menționate, în valoarea de 2.892.706 de lei și respectiv, de 2.892.706 lei.

Cele două companii au câștigat licitațiiile publice anunțate de ZEL Bălți, la 19 iunie, pentru servicii de consultanță în cadrul Programului pentru dezvoltarea furnizorilor locali (PDFL).

La licitație au participat încă șase companii autohtone și din afara țării, care au propus prețuri mai mari. Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat Programul de dezvoltare pentru furnizorii locali (PDFL) la finele anului trecut, în scopul de a prelua experiența altor țări din estul și centrul Europei în crearea legăturilor dintre furnizorii locali și investitori străini majori.

Obiectivul general al Programului de Dezvoltare pentru Furnizorii Locali (PDFL) este creșterea competitivității furnizorilor din Republica Moldova până la un nivel care să-i facă atractivi ca furnizori pentru companiile multinaționale (CMN) investitoare în sectorul automotive din Republica Moldova.

Julieta Savițchi
24/08/2020Follow us on Telegram

Comentarii