Fără concurenți//Cum a fost selectată compania poloneză care va livra plăcuțele auto

Viorica Mija
18/03/2023
Sursa colaj: asp.md

Agenția de Servicii Publice (ASP) a anunțat numele companiei care va livra pe parcursul a doi ani plăcuțele de înmatriculare pentru autovehicole și remorci. Este vorba despre UTAL Sp. z o.o. din Polonia, firmă care și-a adjudecat contractul în cadrul unei proceduri de licitare publică. Din informațiile despre tender, constatăm că firma desemnată câștigătoare nu a avut concurență, membrii Grupului examinând doar oferta sa.

UTAL Sp. z o.o. a declarat că poate face față Caietului de Sarcini cu 39 824 000 de lei, cu aproape un million de lei mai puțin față de suma pe care era gata s-o plătească ASP. Astfel, în perioada 2023-2025, compania urmează să livreze ASP 540 mii seturi de plăci pentru personalizarea numerelor de înmatriculare de toate tipurile.

Decizia de atrbuire a contractului a fost luată în data de 3 martie.

„Conform deciziei Grupului de lucru pentru achiziţii al ASP, operatorul economic UTAL Sp. z o.o. este desemnat câştigător la procedura de achiziție nominalizată, deoarece oferta acestuia corespunde tuturor cerințelor expuse în documentația de atribuire, cu adjudecarea contractului. Luând în considerare cele expuse supra, urmează încheierea contractului de achiziții publice cu operatorul economic UTAL Sp. z o.o., potrivit cadrului normativ în vigoare”, se arată în decizie.

UTAL Sp. z o.o. a fost înființată în anul 1991. În cadrul procedurii de achiziții a depus și trei scrisori de recomandare, care vizează contracte încheiate cu mai multe țări: Letonia - aproape 748 mii de euro, Georgia  - peste 2 milioane 600 de mii de euro și Lituania –1 milion 188 mii de euro.

Contractul de livrare a fost semnat vineri, 16 martie, de către directorul Agenției Serviciu Publice, Mircea Eșanu și reprezentantul autorizat al companiei UTAL Sp. z o.o., Ella Lwowska-Saif.

Viorica Mija
18/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii