Ministerul Educației a făcut achiziții de 1,5 milioane de lei pentru servicii hoteliere

Anticoruptie.md
10/06/2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a încheiat cu trei hoteluri din Chișinău contracte de achiziție în sumă de 1,5 milioane de lei pentru servicii de cazare și alimentare pe parcursul anului 2020. Contractele au fost semnate la 20 martie, la trei zile de la declararea stării de urgență în Republica Moldova, activitatea hotelurilor fiind sistată.

Valoarea contractului semnat cu hotelul Dacia este de 966,5 mii de lei, cu hotelul Zarea, de 264,6 mii de lei, cu Jolly Alon, de 225,4 mii de lei. Contractele au fost semnate în baza unei licitații anunțate de către Ministerul Educației la data de 28 ianuarie 2020, oferta financiară fiind de 1.654.000 de lei.

La licitație au participat 21 de agenți economici care prestează servicii de cazare în Chișinău, iar evaluarea ofertelor a avut loc la data de 19 februarie.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Eugen Abașev, responsabil de desfășurarea licitației, ne-a comunicat că serviciile hoteliere au fost procurate în avans pentru delegațiile străine ce urmau să sosească în Republica Moldova, însă din cauza pandemiei, executarea contractelor a fost sistată. „Contractele au fost înregistrate la Agenția Achiziții Publice, dar nu au fost înregistrate la Trezorerie. Astfel, banii din buget nu au fost defalcați. Dacă trece pandemia și revenim la normalitate, vom reveni și la aceste contracte. Condițiile însă vor fi revăzute și suma, diminuată”, a precizat funcționarul.

Anticoruptie.md
10/06/2020Become a Patron!

Comentarii