Polițiștii vor putea supraveghea protestele cu o super-dronă. Ce caracteristici va avea achiziția de peste 700 de mii de lei

Viorica Mija
20/10/2022

Inspectoratul General de Poliție a anunțat procedura de licitație pentru procurarea unei drone exclusive. Valoarea achiziției este de peste 708 mii de lei, iar „spionul” fără pilot ar urma să ajungă în dotarea poliției până la sfârșitul anului curent.

Conform Caietului de Sarcini, drona trebuie să aibă elice exclusive și un timp de zbor de minim 40 minute, cu camera atașată. Pentru comparație, o dronă de serie poate sta în aer maxim 20 de minute.

Totodată, aparatul de zbor trebuie să fie rezistent la apă și praf. În același timp, drona ar urma să aibă un plafon de zbor de minimum 6000 de metri, iar camera încorporată să fie una performată, capabilă să capteze imagini de la distanțe mari.

Imaginea dronei care însoțește acest articol este una dintre cele mai scumpe pe care le-am identificat pe site-urile de specialitate. Prețul ei este de 21 800 de dolari, fără cameră, care la parametrii solicitați, ar mai costa aproximativ 10 mii de dolari.

Viorica Mija
20/10/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii