28 de vameși reținuți. Reacția șefului Serviciului Vamal

Anticoruptie.md
30/09/2016
Postul vamal Tudora Foto: customs.gov.md

15 inspectori vamali, angajați la punctele de trecere Tudora și Palanca, au fost reținuți vineri, 30 septembrie, de către procurori și ofițerii Anticorupție. Aceștia sunt bănuiți de acte de corupție. Reținerile au avut loc după mai multe percheziții care, potrivit Angelei Starinschi, șefa serviciului de presă al CNA, continuă și în aceste momente. 

Update 16.25: „Până la această oră, 28 de angajaţi vamali au fost reţinuţi în urma descinderilor procurorilor Anticorupţie şi CNA. Operaţiunea continuă. Vom reveni cu un comunicat în scurt timp pentru a face bilanţul zilei”, declară Angela Starinschi.

Potrivit lui Vitalie Vrabie, director al Serviciului Vamal, descinderile au loc în baza informațiilor și materialelor furnizate de către Direcția Securitate Internă a instituției. 

„Ne exprimăm regretul pentru extinderea timpului de așteptare în cele două puncte de trecere a frontierei, provocată de o situație obiectivă. Depunem toate eforturile pentru ca în termenul cel mai scurt să fie fluidizată traversarea vămilor Palanca și Tudora. În acest sens, am dispus să fie adus personal suplimentar din alte ture și, dacă va fi nevoie, vom aduce personal și din alte subdiviziuni. În ceea ce privește investigația inițiată de organele de anchetă, ne abținem de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi integral finalizate și vom avea declarații oficiale din partea anchetatorilor", a comentat Vitalie Vrabie, potrivit unui comunicat de presă. 

Anticoruptie.md
30/09/2016Become a Patron!

Comentarii