VIDEO // Accidentul de pe strada Alba Iulia: Șoferița care a tamponat troleibuzul a stat la închisoare pentru un alt accident

Julieta Savițchi
01/10/2019
facebook.com

Svetlana Ungureanu, șoferița de la volanul automobilului Porshe Cayenne, care a lovit luni, în plină viteză, un troleibuz la o intersecție de pe strada Alba Iulia din Chișinău, se eliberase câteva luni în urmă din Penitenciarul nr. 7 de la Rusca. Aceasta a ispășit o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru comiterea unui accident în 2017, fiind în stare avansată de ebrietate.

Informația a fost confirmată de către Oleg Pantea, purtător de cuvânt al Administrației de Stat al Penitenciarelor, care a precizat că Ungureanu s-a aflat toate cele șase luni în închisoare, începând cu ianuarie 2019, și că nu a fost eliberată înainte de termen.

Sentința a devenit definitivă la 12 decembrie 2018, fiind menținută de către Curtea Supremă de Justiție. Aceasta este a doua condamnare penală a Svetlanei Ungureanu, ea fiind condamnată cu suspendare și în toamna anului 2017 de către Judecătoria Orhei pentru că a condus automobilul în stare de libertate.

În 2016, Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani, a privat-o pe Svetlana de dreptul de a conduce pe un termen de doi ani, iar după asta nu a mai fost restabilită în drepturi.

Potrivit Poliției, Svetlana Ungureanu are un cazier bogat în ce privește încălcarea regulilor în trafic. Aceasta a fost amendată în repetate rânduri pentru depășirea vitezei, deplasarea pe contrasens, comiterea unor accidente minore și părăsirea locului accidentului.

Video: Sergiu Bogdanov

Amintim că o persoană a decedat, iar altele 18 au fost rănite după ce un Porshe Cayenne, care se deplasa cu viteza de 130 de kilometri pe oră, a încercat să treacă la culoarea roșu a semaforului și a lovit în plin un troleibuz la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu din Chișinău.

Șefa Cabinetului de miniștri, Maia Sandu, a dispus convocarea unei ședințe de urgență la Ministerul Afacerilor Interne pentru a clarifica circumstanțele producerii accidentului. „Moldova e o țară în care riscul de accident e mult prea mare. Șoferi care încalcă regulile grav și pun viața altora în pericol evită pedeapsa și retragerea dreptului de a conduce, folosindu-se de corupția din sistemul de justiție”, a scris premiera pe pagina sa de Facebook.

Julieta Savițchi
01/10/2019

Comentarii