Andrei Neguța a fost plasat în arest la domiciliu. Datele despre ceilalți inculpați

Ilie Gulca
31/12/2020

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis, miercuri, această decizie, deși procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au cerut menținerea acestuia în izolator.

De partea cealaltă, Neguța a pledat nevinovat, cu menținerea declarațiilor date în calitate de bănuit. Potrivit Procuraturii Generale, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie. În privința altui învinuit, instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în urmărire.

La începutul lunii decembrie, în același dosar, a fost reținut șoferul microbuzului cu numere diplomatice în care au fost depistate cutii cu anabolizante. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Serviciul Vamal, a contracarat, la 5 decembrie, o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante, la Postul vamal Palanca, la ieșirea din Republica Moldova spre Ucraina.

Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare ale corpului diplomatic, care aparține Ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Ilie Gulca
31/12/2020Become a Patron!

Comentarii