Andrei Pântea, fostul adjunct al procurorului general, în arest pentru 25 de zile

Anticoruptie.md
13/10/2016
Andrei Pântea. Foto: Jurnal.md

Andrei Pântea, ex-prim-procuror general adjunct, a fost plasat în arest pentru 25 de zile. Decizia a fost luată joi, 13 octombrie, de magistrații Judecătoriei sectorului Buiucani al Capitalei. Fostul om al legii a fost reținut de foștii săi colegi și subalterni de la Procuratura Anticorupție, pentru transferul în Federația Rusă a dosarului cunoscutului hoț în lege Grigore Karamalak pe care bărbatul îl avea deschis în Republica Moldova. 

Ziarul de Gardă a scris anterior că dosarele penale pe care cunoscutul hoț în lege Grigore Karamalak le avea deschise în Republica Moldova au fost trimise, sub semnătura lui Andrei Pântea, organelor abilitate din Federația Rusă. Acest fapt presupunea că Grigore Karamalak putea veni în Republica Moldova fără să fie reținut sau pedepsit pentru infracțiunile care i-au fost imputate, pentru că organele competente din Rusia l-au achitat. 

Andrei Pântea a părăsit sistemul după ce Consiliul Superior al Procurorilor i-a acceptat la 21 septembrie 2015 cererea de demisie. Fostul procuror nu a indicat în cerere motivul plecării. Acum câteva luni, fostul om al legii a obținut licența de avocat

Întâmplător sau nu, Andrei Pântea și-a prezentat demisia după ce Ion Diacov, fostul procuror al municipiului Chişinău, i-a adus subalternului său noi acuzații în cadrul unei conferinţe de presă. „Pântea a fost adjunctul meu și pe timpuri. Era destul de modest, trăia la gazdă. Eu am cerut la Primărie pentru el un apartament cu două odăi. Dar odată ce a fost promovat în aparatului central, a obținut o casă, apartamente și mașini. Nu înțeleg, Procuratura Generală dă salarii în diamante?”, s-a întrebat retoric Ion Diacov.  

Anticoruptie.md
13/10/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii