ANI examinează o eventuală corupere a alegătorilor de către președintele Igor Dodon

Anticoruptie.md
03/08/2020

Sesizarea depusă de membrul fracțiunii Platforma DA, Igor Munteanu, în legătură cu un caz de eventuală corupere a alegătorilor de către președintele Igor Dodon, care, în cadrul unei vizite la Comrat, ar fi transmis sume bănești unor cetățeni, care au avut de suferit în urma ploilor abundente, a fost conexată la dosarul de control al averii și intereselor personale pe numele șefului statului, inițiat de Autoritatea Națională de Integritate. Anunțul a fost făcut luni de Igor Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a sesizat Procuratura Anticorupție și Autoritatea Națională de Integritate în legătură cu un caz de eventuală corupere a alegătorilor de către președintele Igor Dodon, care, în cadrul vizitei sale la Comrat, ar fi transmis sume bănești unor cetățeni, care au avut de suferit în urma ploilor abundente, fiind vorba de circa 250 mii de lei. „Nu s-a precizat din ce fonduri au fost achitate aceste sume, în condițiile în care instituția Președintelui nu are nicio competență de a interveni în cazul unor situații excepționale”, a scris Munteanu pe pagina sa de Facebook.  

Anticoruptie.md
03/08/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii