Bani pentru racolarea protestatarilor. Milioane de lei au fost ridicate de la „curierii” partidului Șor

Mihaela Cibotaru
09/03/2023
Procuratura Anticoruptie

Peste 2,5 mln de lei și 50.000 de euro au fost ridicați astăzi, în cadrul perchezițiilor la „curierii” partidului „Șor”, în dosarul privind finanțarea ilegală a partidului din partea unui grup criminal organizat. Banii erau destinați pentru achitarea transportului și remunerarea persoanelor care participă la acțiunile de protest organizate de partid.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), instituția, în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate, au efectuat mai multe percheziții în automobilele persoanelor responsabile de recepționarea și transportarea banilor ilegali către președinții și vicepreședinții oficiilor teritoriale ale partidului. În cadrul perchezițiilor, au fost depistate mai multe pungi și plicuri cu bani, în sumă de peste 2 milioane 500 de mii de lei și 50.000 de euro și listele cu datele de contact ale persoanelor care urmau să primească banii.

În urma acțiunilor, au fost reținute 3 persoane implicate în recepționarea și transportarea banilor. Una dintre acestea a fost reținută pentru aceeași faptă în februarie 2023, ulterior Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) i-a aplicat măsura preventivă alternativă arestului - liberarea provizorie sub control judiciar.

În toamna anului 2022, în cadrul perchezițiilor efectuate, PA a ridicat peste 4,5 mln de lei și 4.000 de dolari SUA, bani destinați pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, a transportului și salariilor în plic membrilor de partid.

Mihaela Cibotaru
09/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii