CSM a votat pentru. O magistrată din Chişinău va fi vizitată de mascaţi

Julieta Saviţchi
09/11/2021

Consiliul Superior al Magistraturi (CSM) a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, privind efectuarea percheziţiilor la domiciliul unei magistrate, învinuită de îmbogăţire ilicită. Este vorba de Tatiana Avasiloaie care activează la Judecătoria Chişinău.

Dosarul penal pentru îmbogățire ilicită pe numele judecătoarei Tatiana Avasiloaie a fost pornit după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare și a depistat o diferență nejustificată de 1.330.000 lei legată de deținerea unui apartament de lux de tip penthouse, situat în centrul Capitalei, de către magistrată.

ANI s-a autosesizat dintr-o anchetă jurnalistică a Ziarului de Gardă. Ca urmare a audierii mai multor persoane în cadrul procedurii a fost depistat că Avasiloaie este beneficiară finală a imobilului din centrul Capitalei care ar costa peste 120.000 euro. Persoana interpusă, care are legal actele pe locuință este un prieten al mamei judecătoarei. Potrivit procurorirlor, judecătoarea Tatiana Avasiloaie este locatar al blocului în care se află apartamentul, iar serviciile comunale sunt achitate cu regularitate de pe cardul bancar al acesteia. 

Totodată, inspectorul a analizat veniturile obținute în mod oficial și a identificat că judecătoarea nu deținea, conform declarației sale de avere, suma necesară pentru a intra în posesia imobilului dat. Așadar, ANI a concluzionat că sursa provenienței sumelor bănești este una necunoscută. Ulterior, Procuratura Anticorupție a informat ANI că la 21 iulie curent a inițiat o cauză penală pe numele judecătoarei.

Anterior, Anticorupție.md a scris că din 2017 mai mulţi magistrați conduc automobile prin mandat sau aflate în folosință, inclusiv Tatiana Avasiloaie. Acesta deține un un Mitsubishi ASX fabricat în 2015.

Este vorba despre Anatolie Rusu de la Judecătoria Ungheni, care are în posesie un Volkswagen fabricat în 2005, magistratul Oleg Sternioală de la CSJ, care din 2018 conduce prin mandat o Skoda Superb fabricată în 2017, precum și magistrații Judecătoriei Chișinău, Serafim VasilacheTatiana AvasiloaieSergiu Ciobanu și Ludmila Barbos, care au în folosință un Opel Astra din 2005, un Mitsubishi ASX fabricat în 2015, un Volvo produs în 2009, respectiv un Nissan Juke din 2013.


 

Julieta Saviţchi
09/11/2021Become a Patron!

Comentarii