Denunț penal împotriva lui Igor Dodon, depus de Partidul Unității Naționale

Anticoruptie.md
08/08/2019
Foto: privesc.eu

Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul ministru Anatol Șalaru, a depus miercuri un denunț la Procuratura Generală contra șefului statului, Igor Dodon, în baza înregistrărilor video din timpul negocierilor între Dodon și Vlad Plahotniuc de formare a Guvernului. Despre asta a anunțat joi liderul PUN, într-o conferință de presă.

„Transferul de putere ce a avut loc nu demult s-a soldat printre altele și cu apariția în spațiul public a unor informații, înregistrări audio/video, ce prezintă mai multe acțiuni realizate de Igor Dodon, ce vin în contradicție cu legile Republicii Moldova, inclusiv cu cele care vizează securitatea națională a statului. Ni s-a părut de bun simț afirmația premierului Maia Sandu, conform căreia, anchetarea lui Igor Dodon trebuie realizată de un procuror general independent nou și nu de procurorii care se subordonaseră lui Plahotniuc. Dat fiind faptul că de câteva zile există un nou procuror general, chiar și interimar, am considerat necesar să depunem acest denunț, care sperăm să facă lumină asupra acțiunilor lui Igor Dodon. Credem că declanșarea procedurii de urmărire penală în contra șefului statului sau nedeclanșarea ei va fi hârtia de turnesol a imparțialității și mult doritei depolitizări a justiției. În final, nimeni nu trebuie să fie deasupra legii”, a declarat Anatol Șalaru în cadrul conferinței de presă. 

Amintim că la 11 iunie curent Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor, în baza unor înregistrări video cu camera ascunsă de la negocierile între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, difuzate de posturile TV Publika și Prime, afiliate Partidului Democrat. 

În înregistrările făcute în timpul negocierilor dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, la sediul PDM și care au apărut ulterior pe Publika.md, Igor Dodon menționează că ar fi primit bani din Rusia pentru finanțarea PSRM. Ulterior, într-o emisiune de la TV8, Dodon a spus că videoul este trucat, iar informațiile ar fi fost scoase din context.

Anticoruptie.md
08/08/2019
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii