Diplomatul Neguța a fost plasat în izolator. Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana

Ilie Gulca
12/01/2021

Fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, i-a fost schimbată măsura preventivă. Decizia a fost luată marți seară de Curtea de Apel Chișinău după ce procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au contestat decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de a-l plasa pe Neguța în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

În dosarul contabandei cu anabolizante figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie. În privința altui învinuit, instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în urmărire.

La începutul lunii decembrie, în aceeași cauză penală, a fost reținut șoferul unui microbuz cu numere diplomatice în care au fost depistate cutii cu anabolizante. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu Serviciul Vamal, a contracarat, la 5 decembrie, o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante, la Postul vamal Palanca, la ieșirea din Republica Moldova spre Ucraina.

Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare ale corpului diplomatic, care aparține Ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.    

Ilie Gulca
12/01/2021Follow us on Telegram

Comentarii