DOC// Bașcanul Evghenia Guțul își apără onoarea. Cine a supărat-o

Viorica Mija
22/02/2024

Bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, propulsată în funcție de partidul declarat neconstituțional Șor, l-a acționat în judecată pe ministrul Educației, Dan Peciun, pentru declarațiile în adresa sa. Guțul susține că i-a fost lezată onoarea și demnitatea profesională în urma criticilor aduse de Perciun în perioada în care era deputat. Judecătoria Chișinău, sediul Centru, i-a restituit însă cererea, motivând faptul că guvernatoarea regiunii nu a respectat procedura, mai exact nu i-a înaintat o cerere prealabilă ministrului. Apărătorul acesteia are la dispoziție 15 zile pentru a înlătura neregulile, ulterior având dreptul de a iniția repetat acțiunea.

 

În investigația Bașcaniada: ofensiva rusă pentru șefia autonomiei găgăuze, portalul Anticoruptie.md a deconspirat faptul că  „lumea rusă” a avut și are încă o influență puternică în regiune, iar majoritatea liderilor de opinie și politici nu-și ascund „legăturile periculoase” cu administrația de la Kremlin. Rusia a fost prezentată ca un garant al binelui social și al viitorului sigur și în retorica Evgheniei Guțul, susținută de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat în Republica Moldova la 15 ani de închisoare pentru escrocherii în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda bancară.

Viorica Mija
22/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii