(DOC) Plângere la Procuratură: Silvia Radu ar fi trucat licitația privind covorul floral de 1,8 milioane de lei

Anticoruptie.md
15/04/2018

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a cerut Procuraturii Generale tragerea la răspundere penală a primarului interimar al Chișinăului, Silvia Radu, pentru că ar fi trucat licitația pentru procurarea florilor de 1,8 milioane de lei pentru covorul de flori din fața Catedralei.

În sesizarea sa, Munteanu cere atragerea la răspundere penală a Silviei Radu pentru abuz în serviciu și gestionarea frauduloasă a mijloacelor financiare publice. Demnitarul afirmă că Primaria nu a respectat termenul de organizare a licitației, favorfizând astfel un agent economic. 

Florile au fost achiziționate de către ÎM Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi de la Decor Bureau SRL, în urma unor negocieri directe. Aceasta, după ce prima licitație publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor. 

Silvia Radu, în replică, a declarat că unii politicieni încearcă astfel să manipuleze: „Domnule Munteanu, am înțeles că vreți să faceți o vizită la Procuratura Anticorupție. Poate rămâneți acolo? Le povestiți despre toate hoțiile făcute de gașca dvs liberală în acești ani la Primăria Chișinău, inclusiv despre cum se cheltuiau milioane pe flori și cetățenii Capitalei nu le vedeau niciodată în realitate, nu se puteau bucura de ele. Poate le spuneți procurorilor și unde sunt cei 100 de mii de copaci plantați, care apar în acte la Primărie, dar în realitate nu există, le vorbiți și despre miile de trandafiri care sunt doar pe acte, nu s-au mai plantat nicăieri, dar cetățenii i-au plătit. Nu pot decât să salut faptul că v-ați făcut curaj să mergeți în fața procurorilor, dar rămâneți acolo și spuneți-le la ce firme s-au dus banii furați din Primăria Chișinău în ultimii ani!”, a scris Radu pe pagina sa de Facebook.

Și fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, coleg de partid cu Valeriu Munteanu, a făcut declarații pe pagina sa de Facebook referitor la cheltuielile  din anii trecuți pentru procurarea decorului de Paşte, care, potrivit lui, comporta cheltuieli mult mai mici. Fostul edil a precizat că primarul interimar, Silvia Radu, a cheltuit pentru covorul de flori întregul buget anual alocat pentru astfel de procurări. „Cum este să cheltui într-o zi, bugetul orașului pentru flori, pentru un an? În 2017, decorul de Paşte din imagini a fost instalat gratuit. Anul acesta Silvia Radu a spus ca nu îl pune pentru că e scump. Gratuit înseamnă scump? Apoi, peste o săptămână chetuie 2 milioane de lei pentru un «covoraş» din flori. Acest lucru este ieftin?­­­­­”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Anticoruptie.md
15/04/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii