DOC// Primarul de Dumbrăvița, fostul democrat Iurie Porcescu, cu imaginea retușată

Viorica Mija
25/06/2023
Colaj CIJM

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul Autorității Naționale de Integritate (ANI) la acțiunea primarului de Dumbrăvița, Sângerei, Iurie Porcescu. Edilul a solicitat anularea actului de constatare din 24 ianuarie 2022, în care s-a invocat faptul că ar fi admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese la încheierea contractelor cu firma „Portjiovit-Plus”, administrator al căreia este fiul său, Gheorghe. Decizia este irevocabilă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Firma fiului lui Iurie Porcescu, „Portjiovit-Plus” SRL, a fost contractată pentru prestarea diverselor servicii - de la reparația capitală a grădiniței până la reparația drumului sau livrarea de biocombustibil. În total, conform ANI, Primăria Dumbrăvița a achitat firmei aproximativ 1,4 milioane de lei.

 

Iurie Porcescu este la al treilea mandat de primar. În scrutinul local din 2019 a participat pe listele Partidului Democrat. În anul 2020,  alături de trei consilieri, a anunțat despre ieșirea din PDM, invocând că această formațiune nu mai este în stare să contribuie la realizarea programului său electoral.

 

 

Viorica Mija
25/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii