Dosarul Damir. Instanţa a refuzat să-l elibereze pe finul lui Plahotniuc pe cauţiune

Julieta Saviţchi
21/09/2021

Preşedintele Federaţiei de lupte FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, rămâne în Penitenciarul nr.13. Judecătorii de instrucţie au refuzat să-l elibereze pe Damir pe cauţiune. Decizia este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

Cererea de cauţiune a fost depusă de către avocaţii lui Damir, după ce, la 13 septembrie, Curtea de Apel Chişinău a lăsat în vigoare, pentru a treia oară, mandatul de arestare emis pe numele fostului poliţist.

Dorin Damir a fost reţinut pe data 5 iulie de către Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), în acelaşi timp cu șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Procurorii susţin că Valeriu Cojocaru l-ar fi angajat fictiv pe Damir în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate. Dorin Damir s-ar fi folosit de cea de-a doua identitate la trecerea frontierei.

Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

La începutul luni august, procurorii l-au reţinut şi pe vicepreşedintele Partidului Democrat, Alexandru Pânzari, învinuit în acelaşi dosar. După ce a stat 30 de zile în Penitenciarul nr.13, Pânzari a fist plasat în arest la domiciliu.

Anterior, în presă au apărut mai multe informaţii privind presupusa implicare a lui Dorin Damir în schemele dirijate de naşul său. Despre finul lui Plahotniuc s-a scris că acesta avea influenţă în organele de drept, pe de o parte, iar pe de altă parte, ar fi avut legături cu lumea interlopă.

Julieta Saviţchi
21/09/2021Become a Patron!

Comentarii