Dosarul Frauda bancară // Sechestru pe bunuri în valoare de 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale

Ilie Gulca
11/08/2020

Procuratura Anticorupție a obținut marți dreptul să aplice sechestru asupra bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale unei bănci comerciale figurante în dosarul privind frauda bancară. Procurorii susțin că urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu cu eventuala confiscare specială a acestora în folosul statului.

„Este vorba de 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în valoare de 1,85 miliarde de lei. Sechestrele aplicate pe cele 114 valori mobiliare de stat și valorile nominale ale acestora sub forma creanțelor ajunse la scadență nu vor influența dobânda care urmează a fi calculată în folosul băncii”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorii și Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a Centrului Național Anticorupție sunt responsabili de executarea imediată a mandatului judecătoresc. 

„Eforturile oamenilor legii sunt orientate spre documentarea în limitele legislației procesual-penale, identificarea și tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicați în devalizarea sistemului național bancar și, nu în ultimul rând, recuperarea prejudiciului cauzat statului și cetățenilor”, precizează sursa citată.

Victoriabank s-a declarat suprinsă luni de informațiile apărute în presă despre un eventual sechestru pe care procurorii ar urma să îl aplice pe bunurile sale în dosarul fraudei bancare. Administrația băncii susține că, după transformarea demarată în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități.

Ilie Gulca
11/08/2020Follow us on Telegram

Comentarii