Dosarul Gheorghe Petic, pe ultima sută de metri. Procurorul pe caz a retras învinuirile fostului poliţist de frontieră

Julieta Saviţchi
18/11/2021

Procurorul din Orhei, Vadim Machedon, a retras, joi, învinuirile de viol, aduse fostului poliţist de frontieră din Ungheni, Gheorghe Petic. La următoarea şedinţă de judecată, programată pentru 30 noiembrie, Gheorghe Petic urmează să fie achitat.

Pretinsa victimă a violului de care a fost învinuit ex-poliţistul din Ungheni, Gheorghe Petic, şi-a retras acuzaţiile şi a oferit detalii cum a fost fabricat dosarul. Femeia se află în arest preventiv pentru că a făcut declaraţii false şi l-a învinuit nejustificat pe Gheorghe Petic că a violat-o.

Amintim că, la începutul lunii trecute, fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi marţi dimineaţă, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunţat că l-a citat pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în dosarul fabricării cauzelor penale în privința activistului Gheorghe Petic și membrului Platformei DA, Ruslan Verbițchi.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. Reţinerea a avut loc la puţin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanţii guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deţinuţi şi cei condamnaţi pe viaţă.

 

Julieta Saviţchi
18/11/2021Follow us on Telegram

Comentarii