Dosarul înstrăinării terenurilor în Chișinău // Nistor Grozavu a decis să colaboreze cu ancheta

Anticoruptie.md
20/09/2019
Nistor Grozavu. Foto: agora.md

Fostul viceprimar de Chișinău, Nistor Grozavu, a fost reținut vineri de către procurori pentru a fi audiat în dosarul înstrăinării terenurilor publice din Capitală. La câteva ore însă, a fost eliberat, după ce a acceptat să colaboreze cu ancheta. 

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că a documentat mai mulți angajați ai Primăriei Chișinău, inclusiv pe fostul viceprimar Nistror Grozavu. Aceștia sunt bănuiți de escrocherie, falsificarea probelor, precum și de exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acțiunile respective vin după descinderile efectuate la Primăria Capitalei, la 9 septembrie curent, în cazul înstrăinării unor terenuri publice.

În aceste cauze penale, oamenii legii au reținut două persoane pentru 72 de ore. În afară de fostul viceprimar, Nistor Grozavu, a fost audiat un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chișinău. Cei doi au fost eliberați pentru că au colaborat cu organul de urmărire penală. Ei au fost obligați să nu părăseacă R. Moldova și să se prezinte la solicitarea organului de urmărire penală.

Totodată, procurorii au audiat în calitate de bănuit un angajat al Primăriei Chișinău, care deținea funcția de șef interimar de secție în momentul comiterii infracțiunii.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă pedepse cu închisoarea de până la zece ani şi amenzi de sute de mii de lei. Probele au fost acumulate de către procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Principal, în colaborare cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

La 9 septembrie curent, în cadrul acestor cauze penale, au fost efectuate 21 de percheziții în sediul Primăriei mun. Chișinău, în oficiile, automobilele și la domiciliile persoanelor vizate în cauzele penale. Procurorii au identificat o schemă infracțională de înstrăinare a unor terenuri publice.

Anticoruptie.md
20/09/2019

Comentarii