Dosarul licitaţiilor trucate în Sănătate: omul de afaceri învinuit, eliberat din izolator

Anticoruptie.md
08/10/2015
Foto: businessclass.md

Omul de afaceri Tudor Ceaicovschi, învinuit în dosarul licitaţiilor trucate în Sănătate şi singurul rămas după gratii, a fost eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție. Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis joi, 8 octombrie, schimbarea măsurii preventive, la solicitarea avocatului businessmanului. 

Astfel, Tudor Ceaicovschi va sta 90 de zile în arest la domiciliu. Acesta a invocat probleme de sănătate și nu s-a prezentat în fața instanței.

"Alaltăieri, Judecatoria sectorului Buiucani a prelungit arestul în cazul omului de afaceri Ceaicovschi cu 90 de zile, adică până pe 6 ianuarie. Avocaţii acestuia au contestat însă decizia instanţei la Curtea de Apel. Instanţa a decis că Ceaicovschi va sta tot în arest timp de 90 de zile, doar că la domiciliu", a declarat Angela Starinschi, purtător de cuvânt al CNA.

Tudor Ceaicovschi este singura persoană care s-a aflat în arest în izolatorul CNA până în prezent din toate cele 16 persoane reţinute de ofiţerii Anticorupţie în aprilie 2015. La această etapă, peste 60 de persoane sunt vizate în dosarul licitaţiilor trucate. Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție, persoanele vizate în dosar au inclus intenționat în caietele de sarcini parametrii tehnici care corespundeau produselor comercializate în exclusivitate de companiile lui Ceaicovschi, Global Biomarketing Group Moldova SRL și Intermed SRL. 

Ceilalți 15 figuranți în cadrul dosarului, printre care și Andrei Usatâi, ex-ministru al Sănătății, dar și administratori de spitale și șefi ai agențiilor din domeniul Sănătății, se află în arest la domiciliu sau sunt cercetați sub control judiciar. Unii dintre ei au fost restabiliți în funcție în urma unor hotărâri judecătorești irevocabile.

Potrivit procurorilor, dosarul ar putea ajunge pe masa magistraților în cel mult o lună. 

Anticoruptie.md
08/10/2015
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii