Dosarul Omorul de la Atrium // Procuratura a contestat sentința la Curtea de Apel

Marcela Meglei
08/07/2020
Foto: CIJM

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani a contestat miercuri sentința instanței de fond prin care luptătorul K1 Mihai Pârgaru a fost achitat în totalitate, iar Aurel Ignat – achitat parțial și condamnat la amendă pentru „huliganism” în dosarul Omorul de la Atrium.

Procurorul a criticat sentința ca fiind una ilegală și a depus apel, insistând pe condamnarea celor doi luptători la câte 15 ani închisoare, pe ambele capete de acuzare: huliganism și vătămarea intenționată gravă a integrității corporale, soldată cu decesul unei persoane, se arată într-un comunicat al PG.

 

Amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate. Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat, dar și fetele care îl însoțeau la discotecă, l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pârgaru și Ignat au stat șase și respectiv șapte luni în arest preventiv, apoi au fost transferați în arest la domiciliu. La 26 iunie, cei doi luptători K1 au fost achitați.

Marcela Meglei
08/07/2020

Comentarii