Dosarul Petic // Fostul şef adjunct al SPIA, Vadim Mânzărari, a fost plasat în arest preventiv la Penitenciarul 13

Ilie Gulca
15/12/2021

La solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Curtea de Apel Chișinău a casat hotărârea primei instanțe și a dispus plasarea în arest preventiv a fostului şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari.

Fostul șef adjunct al SPIA, Vadim Mânzărari, a fost plasat marți în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul 13. Prima instanță dispusese plasarea în arest la domiciliu a angajatului MAI. 

Vadim Mânzărari și alți cinci angajați ai Inspectoratului Național de Investigații au fost reținuți la începutul lui octombrie, fiind suspectați de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic. Folosindu-se de statutul special, bănuiții ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14:50, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament.

Reţinerea lui Gheorghe Petic a avut loc la puţin timp după ce acesta a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu ţigări peste Prut de către reprezentanții guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ţinut în arest preventiv timp de nouă luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deținuți şi cei condamnați pe viață.

Ilie Gulca
15/12/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii