Dosarul Primăriei Truşeni: Edilul, plasat din nou în arest la domiciliu

Julieta Saviţchi
22/11/2021
CIJM

Primăriţa comunei Truşeni, Stela Munteanu, a fost obligată din nou să renunţe la biroul din Primărie. Curtea de Apel Chişinău a anulat, luni, decizia instanţei de fond privind eliberarea sub control judiciar şi a dispus prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arest la domiciliu pentru primăriţa învinuită de acţiuni de corupţie.

Stela Munteanu a executat deja un mandat de 30 de zile de arest la domiciliu, după care a fost eliberată de către Judecătoria Chişinău. A doua zi după ce a fost eliberată, Stela Munteanu a revenit la locul de muncă de la Primărie. Decizia instanţei de fond i-a indignat pe mai mulţi locuitori din Truşeni, care au protestat câteva zile în faţa Primăriei.

În timp ce Stela Munteanu îşi executa mandatul, Consiliul Local Truşeni a iniţiat procedura de revocare a primarului. Aleşii locali din Truşeni şi-au motivat decizia prin dosarul penal intentat pe numele primăriţeii. Consilierii au mai acuzat-o pe Stela Munteanu şi de sabotarea deciziilor privind reconstrucţia apeductului şi a sistemului de canalizare în Truşeni.

Stela Munteanu se află de aproape două săptămâni în arest la domiciliu, fiind învinuită de corupţie şi trafic de influenţă.

Primăriţa de Truşeni, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale şi un agent economic au fost reţinuţi şi escortaţi, la mijloc de septembrie, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri. Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat mai multe cazuri în care bănuiţii ar fi estorcat mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro.

Stela Munteanu este al treilea primar de Truşeni cu dosar penal intentat pentru acţiuni de corupţie şi scheme cu terenuri. Dosarele intentate pe numele predecesorilor săi nu au avut finalitate.

Stela Munteanu a fost aleasă la conducerea Primăriei Truşeni la alegerile din toamna anului 2019, fiind candidata Partidului Unităţii Naţionale (PUN).


 

Julieta Saviţchi
22/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii