Dosarul Primăriei Truşeni//Primăriţa Stela Munteanu şi presupuşii săi complici au ajuns în Penitenciarul nr.13

Anticorupţie.md
16/09/2021
PRO TV Chişinău

Primarul de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-şef şi fostul şef al întreprinderii municipale au ajuns după gratii. Judecătoria Chişinău a eliberat, joi, la solicitarea procurorilor anticorupţie, mandate de arestare pe numele celor trei funcţionari locali. Cel de al patrulea presupus complice a scăpat de arest preventiv după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Bănuiţii sunt cercetați în dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă până la zece ani de pușcărie pentru că eliberau acte permisive pentru legalizarea imobilelor și pentru că au încercat să deposedeze de locuință o septuagenară. 

Bănuiții au fost reţinuţi şi escortaţi, marți, la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru audieri. Ofiţerii CNA şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi al altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro. Au fost documentate şi cazuri în care suspecții au pretins  terenuri în schimbul eliberării unor acte permisive.

În cadrul investigaţiilor a ieșit la iveală şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Datele dosarului arată cum primarul discută cu complicii săi planul de deposedare de avere a femeii singure. Complicii urmau să obțină încrederea femeii pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. Din discuţiile purtate, după cum scrie CNA, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate urmau să fie împărţiţi între membrii grupului.

Stela Munteanu este al treilea primar de Truşeni cu dosar penal intentat pentru acţiuni de corupţie şi scheme cu terenuri. Dosarele intentate pe numele predecesorilor săi nu au avut finalitate.

Anticorupţie.md
16/09/2021Become a Patron!

Comentarii