Excentricul Cristian Rizea, lângă covata spartă. Procurorii i-au înghețat avere de aproape 10 milioane de lei

Anticoruptie.md
10/05/2023
FB//Cristian Rizea

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a pus sechestru pe bunuri în valoare totală de 9 milioane 755 de mii de lei. Conform alerta.md, ar fi vorba despre un imobil și o mașină de lux care ar aparține fostului deputat român, Cristian Rizea, declarat indezirabil de autoritățile de la Chișinău. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice (CIJM) au deconspirat luxul în care trăia Rizea la Chișinău, după ce a fost condamnat în România pentru corupție și s-a refugiat în Republica Moldova.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordin de înghețare pe un imobil, situat într-o zonă rezidențială din mun. Chișinău și un automobil de lux, în valoare de 9 milioane 755 de mii de lei, săptămâna trecută. Este vorba despre un dosar de spălare a banilor din gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Ordinul de înghețare a fost dispus în vederea aplicării ulterioare a sechestrului pe bunurile menționate. De asemenea, ARBI a aplicat sechestru pe mijloace financiare în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei într-un alt dosar de spălare a banilor.

În perioada de raport, Agenția a evaluat 9 bunuri imobile și 4 autoturisme și a preluat în administrare mijloace bănești sechestrate, în monedă națională și valută străină, în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei.

 Pe componenta de cooperare internațională, ARBI a recepționat răspunsuri la solicitările de informații, transmise omologilor de peste hotare, din România, Austria și Bolivia. Alte 72 de demersuri au fost expediate diferitor furnizori de informații și de date din țară.

 

Anticoruptie.md
10/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii