Finul oligarhului Plahotniuc, Dorin Damir, a rămas fără 30.000 de lei

Julieta Saviţchi
07/10/2022
Reţele de socializare

Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, a pierdut un proces de judecată privind apărarea cinstei şi demnităţii, în care cerea să fie despăgubit moral cu 30.000 de lei. Curtea de Apel Bălţi a respins, joi, plângerea lui Damir, menţinând decizia instanţei de fond.

Dorin Damir l-a acţionat în judecată pe fostul șef al MoldAtsa, Sorin Stati, după ce acesta a declarat la o emisiune de la postul de televiziune Jurnal TV că finul lui Plahotniuc este implicat în presupusul atac raider desfășurat asupta companiei Glorinal și că cel din urmă ar fi săvârșit în acest scop careva acțiuni de influență necorespunzătoare asupra anumitor persoane fizice și juridice, judecători şi procurori.

Damir a cerut în instanţă să fie constatat caracterul fals şi defăimător al informaţiei, iar Sorin Stati să fie obligat să dezmintă declaraţiei şi să-i achite 30.000 de lei pe care le va dona în scopuri caritabile.

La 19 ianuarie 2019, Judecătoria Bălţi a respins cererea lui Dorin Damir ca neîntemeiată. „Ce ține de caracterul fals al informației răspândite de pârât invocat de reclamant, instanța constată că în ședință de judecată nu au fost prezentate probe înacest sens. Or, obligația de a dovedi caracterul fals al informației răspândite aparține reclamantului. În cazul examinat reclamantul nu a probat faptul că acțiunile pârâtului Sorin Stati exprimate în cadrul emisiunii ”Ora expertizei cu Dumitru Mișin” transmisă la postul de televiziune Jurnal TV la 21 septembrie 2020 sunt false”, a argumentat decizia instanţa de fond din Bălţi.

Decizia Curţii de Apel Bălţi este executorie, însă poate fi atacată cu recurs în Curtea Supremă de Justiţie.

Julieta Saviţchi
07/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii